Aikku

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 8/2019
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

7.2.2020
Aikku on edelleen sisaruksista ujoimpia. Edessä on silti pyörähtäminen ulkona hihnassa. Kovin montaa askelta tyttö ei uskalla ottaa vaan keskittyy enemmän huolestuneena tarkkailemaan ympäristöä.

Voi Aikkua. Tarhalla eläminen ei tee hyvää varovaiselle pennulle. Kunpa Aikulle löytyisi piakkoin oma koti koirakaverilla tai hoitopaikka, että se pääsisi aloittamaan reipastumisen mahdollisimman pian. Vielä siihen on mahdollisuuksia, mutta jos Aikku jää tarhalle on vaarana että tyttö jää sinne loppuelämäkseen.

Viipurin koirat - Aikku 31.1.2020

30.12.2019
Ihana Aikku on suloinen, mutta vähän varovainen tyttö. Se haluaisi kovasti tutustua ihmisiin, mutta ujous voittaa sen ajoittain.

Loppuvuodesta Snezhannan tarhalle päätyi iso pentujoukko Kamenkan kylästä. Pennut ovat kaikki vähän eri paria, mutta silti se saattavat olla samaa pentuetta. Niin tai näin, iloisia ja hauskoja pentuja ne ovat kaikki, taattua A-luokkaa: AnteroAnttiAattoAsmoAarneAikkuAila sekä Annikki.

Aikku on kovin kaunis pentu. Ihana valkoinen piirto kuonossa tekee siitä suloisen ja persoonallisen. Kun aitaukseen astuu vieras ihminen, ujostuttaa Aikkua selvästi. Se menee kopin oviaukolle kurkkimaan ja varmistaa sieltä, että tilanne on turvallinen. Lyhyen tuumailun jälkeen se tassuttelee kuitenkin ihmisten luokse ja jää pyörimään jalkoihin. Silityksiä se ei oma-aloitteisesti uskalla kuitenkaan hakea.

Sylissä oleminen oli Aikusta kovin jännittävää, mutta rauhallisesti Aikku selvisi siitä. Tarhalla on vain harvoin aikaa sylitellä pentuja, joten ei mikään ihme, että se on monesta pennusta aika outoa ja jännittävää. 

Aikku asuu samassa aitauksessa ison pentulauman kanssa. Aikku tuleekin hienosti toimeen aitauksen muiden pentujen kanssa. Koska Aikku on sen verran ujo tyttö, tulisi sen uudessa kodissa olla reipas koirakaveri odottamassa ja näyttämässä turvallista mallia uusissa tilanteissa. Myös ympäristön tulisi olla rauhallinen.

Emme tiedä, missä Aikku ja muu A-tiimi on kasvanut aivan pienimmän pentuaikansa. Emme siis tiedä, ovatko ne nähneet maailmaa juuri yhtään. Ne ovat sosiaalistuneet ihmisiin, mutta välttämättä eivät mihinkään muuhun. Uudessa kodissa tulee siis varautua siihen, että pentuja ujostuttaa aluksi monikin asia. Rauhallisella totuttamisella ne sopeutuvat ja tottuvat vielä moniin asioihin, mutta kaikki se on tärkeää tehdä pennun ehdoilla ja tahdissa.

Siitä olemme täysin varmoja, että näillä pennuilla ei ole mitään käsitystä kotikoirien perustaidoista: ne eivät tiedä, millaista on jäädä yksin kotiin, miten hihnassa tulisi kulkea tai mitä sisäsiisteys tarkoittaa. Ne eivät tiedä, että suurin osa ihmisistä on kivoja ja että on normaalia, että kotiin tulee vieraita ihmisiä kylään. Ne eivät ole välttämättä koskaan tavanneet lapsia ja voivatkin siksi aluksi ihmetellä, että mitä nämä mini-ihmiset ovat. Mutta jos olet valmis panostamaan yhden tällaisen ihanan pennun kotiuttamiseen ja näyttämään sille, että maailma on täynnä ihania asioita, olet sille pennulle kullanarvoinen!

Viipurin koirat - Aikku 14.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.