Daina

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2018

9.7.2018
Daina on suloinen pentu. Sillä kasvaa vähän partahaivenia kuonossa, mikä saa sen erottumaan siskoistaan. Daina vähän ujostelee vieraita ihmisiä, joten oma koti pian olisi sillä haaveissa!

Daina ja sen siskot Dori, Dori ja Danja kulkeutuivat Olgan tarhalle läheisestä pikkukylästä. Siellä asui navetassa synnyttänyt tyttökoira, joka sai peräti 9 pentua. Paikalliset onnistuivat löytämään niistä viidelle kodit ja neljälle jäljelle jääneelle Olga lupasi tarjota turvapaikan. Nyt siskokset ovat saaneet kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat pian valmiita uusiin seikkailuihin Suomessa.

Dainan häntä vipattaa kovasti, kun se aitauksen verkon takaa pääsee tutustumaan vieraisiin ihmisiin. Aitaukseen sisälle meneminen saa Dainan kuitenkin siskojen tapaan väistymään pienen matkan päähän. Sieltä on turvallista ihmetellä uusia tuttavuuksia ja odottaa, josko herkkuja tippuisi rohkeutta nostattamaan.

Kun Daina otettiin syliin kuvaamista varten, jännitti sitä tilanne selvästi. Pian se kuitenkin totesi, että sylissä köllöttelyhän onkin ihan kivaa, ja kun kuvat oli saatu otettua, ei Daina olisi halunnut sylistä enää lähteäkään. Uskomme siis vakaasti, että kunhan Daina pääsisi omaan kotiin, tulisi siitä pian tuttujen kesken luottavainen ja iloinen koirakaveri.

Dainasta kasvaa aikuisena ainakin keskikokoinen tyttö. Koska se on vähän ujo pentu, haluaisi se jo pian omaan kotiin. Daina haaveilee sellaisesta omistajasta, joka ymmärtää, että monet asiat ovat sille vielä ihmeellisiä ja se tarvitsee oman aikansa niiden ihmettelyyn. Kuitenkin ajan kanssa ja koiran tahdissa edeten Daina reipastuu varmasti paljon ja jonain päivänä niitä ihmeteltäviä asioita ei toivottavasti enää paljonkaan ole. Siihen uudessa kodissa tulee kuitenkin varautua, että aikaa siihen tulee menemään ja mahdollista on, että Dainan elämään jää aina asioita, jotka sitä vähän ujostuttavat.

Koirakaveri uudessa kodissa odottamassa olisi Dainasta aivan huippujuttu. Sen tassunjäljissä olisi turvallista katsastella maailmaa. Kovin vilkkaan kaupungin keskustaan Dainasta ei myöskään halua muuttaa, sillä se voi tässä vaiheessa olla ujolle pennulle vielä liian jännittävä asuinympäristö.

Viipurin koirat - Daina 4.7.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.