Domi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 9/2017

31.8.2018
Domi kastroitiin Viipurin Koirien tuella. Sen suuri haava on parantunut hämmästyttävän nopeasti ja alue, josta puuttuu ihoa, on enää pieni.

4.8.2018
Domia on purtu toiseen takajalkaan ja se on tällä hetkellä toipilas.

Domi osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainekartoitukseen ja sen vasta-ainetaso ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. Domille tehtiin myös pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

20.7.2018
Ihmisrakas Domi koittaa parhaansa mukaan selviytyä helteisistä ilmoista Irinan tarhalla. Domi olisi kovin valmis jo muuttamaan omaan kotiin.

Domi on saanut mukavaa vaihtelua yksitoikkoisiin päiviinsä ja päässyt jo useampaan kertaan paikallisten vapaaehtoisten kanssa hihnakävelylle. Ja voi pojat, kun tämä poika tykkää! Poika saa jäädä hetkeksi makoilemaan klinikkarakennuksen eteen ja nauttimaan ihmisten huomiosta yksinoikeudella. Domi katselee terassilta menoa rauhallisesti ja makoilee muutenkin oikein leppoisana ihmisten rapsuteltavana. Kuten videolta ja kuvista näkee, ei Domi ujostele turhaan miesvierastakaan.

Kovat helteet ovat myös tarhalla asuville koirille kova koettelemus, ja kilpailu esimerkiksi parhaista varjopaikoista ja vedestä on kovaa. Koirat ovat levottomia ja riitoja syntyy. Pienessä aitauksessa ja suuren koiramäärän ympäröimänä Domi on turhautunut ja koheltaa ympäriinsä. Kunpa kivalle Domille löytyisi koti, jonne poika pääsisi pian muuttamaan.

Viipurin koirat - Domi 4.7.2018

25.3.2018
Domi on kaunis ja ihana poika, mutta ihmisten seurassa peppu heiluu kuin viimeistä päivää, joten saldoksi jää vain pari onnetonta räpsäisyä.

Yhdestä aitauksesta pilkistää monta iloista kuonoa, joista yksi kuuluu Domille. Domi on Irinan tarhan uusimpia asukkaita. Pojan menneisyydestä ei ole tietoa, mutta ihmisrakkaan ja iloisen Domin takapuoli keikkuu siihen malliin, että jos se osaisi puhua niin "I-HA-NAA että tulitte! Tännepäin! Täällä perällä, tulkaa jo!" -huudahdukset olisivat kaikuneet jo metrien päähän. Domi on kovin onnessaan ja katselee ihmisiä silmät ilosta loistaen. Aivan kuin se ei voisi edes uskoa, että kurjuuden ja märän loskan keskellä moista onnea olisi edes mahdollista kokea. Kyllä voi, mutta aivan liian harvoin. Oma koti olisikin Domille unelmien täyttymys.

Sylissä oleminen on Domista vähän jännittävää ja pojan pää kääntyilee vauhdikkaasti puolelta toiselle. Kovasti jännittää hei, mutta pari pusua ehtii silti antamaan! Eläväisessä Domissa onkin pitelemistä, sillä mikään ihan kevyt kukkakeppi tämä poika ei ole.

Domi vaikuttaa luottavaiselta, hellyttävältä ja mutkattomalta pojalta. Rakkautta ja märkiä pusuja riittää jaettavaksi, se on selvä. Domilla tuskin on aiempaa kokemusta kotikoirana elämisestä, joten tulevalta omistajalta on löydyttävä motivaatiota ja kärsivällisyyttä uusien asioiden opiskeluun. Kaikki ei välttämättä mene kuin Strömsössä, jokainen (rescue)koiranomistaja tietää sen. Vastoinkäymisiä voi tulla, mutta ongelmat on tehty ratkottaviksi. Niistä voi selviytyä, kunhan viitseliäisyyttä ja halua löytyy.

Domi on valmis omaan kotiin, löytyisikö jostain sellainen tälle lempeäkatseiselle hurmurille?

Viipurin koirat - Domi 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.