Emin

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 7/2017

8.9.2018
Pikku-Emin kasvoi aikuiseksi. Emin on harmillisesti jäänyt ujoksi ja varovaiseksi pojaksi, joka kuitenkin ilahtuu ihmisten näkemisestä.

Pentuna Eminillä olisi ollut vielä hyvät mahdollisuudet reipastua ja löytää oma koti, nyt tilanne on pojan kannalta paljon kurjempi. Emin ei ole päässyt tarhaoloissa reipastumaan ja siitä on kasvanut ujo ja varovainen poika ihmisten suhteen. Portin takaa Emin uskaltaa iloita tarhavieraista, mutta vieraiden astuessa aitaukseen rohkeus ei vain riitä siihen, että se tulisi omaehtoisesti kosketusetäisyydelle. Reippaimpina hetkinä Emin juoksentelee iloisesti ympärillä, mutta silloin kun oikein jännittää ryömii poika lattian alle tarkkailemaan ihmisvieraita pienestä piilostaan.

Emin haluaisi löytää osaavan ja kivan ihmisen, jolta löytyy tietoa ja ymmärrystä aralle koiralle. Rauhallinen ympäristö ja reipas koirakaveri ovat Eminin toivomuslistalla.

Viipurin koirat - Emin 16.8.2018

22.10.2017
Emin on suloinen ja kiltti poika, jonka mielestä sylissä oleminen on hirmuisen jännittävä juttu, mutta maksapasteija maailman mahtavin asia!

Irinan tarhalla pienessä ulkohäkissä Emin ja muut pennut odottavat kutsua omaan kotiin. Vieraiden saapuessa Emin katsoo parhaaksi pysytellä suojaisessa kopissa eikä tohdi suinpäin lähestyä tuntemattomia. Kun poika on hetken seurannut reippaampien pentujen riemua, uskaltautuu sekin ulos katselemaan touhuja. Syliin nostaminen oli Eminille pieni järkytys, mutta itse sylissä oleminen ei ole yhtä kauhea juttu. Jännityksestä huolimatta Emin istuu sylissä rauhallisesti eikä yritä räpiköidä pois. Kun tulee madotuksen ja maksapasteijan aika, katoaa pienen Eminin ujous ja rohkeutta tulee ropisten lisää. Emin yrittää kaikkensa että saisi maistaa vielä ihanaa herkkua ja kiipeäisi vaikka syliin ihan itse! Pienestä varovaisuudestaan huolimatta Emin vaikuttaa iloiselta ja suht reippaalta pennulta, joka tarvitsee vain vähän aikaa (ja herkkuja) todetakseen vieraat ihmiset turvallisiksi.

Sirosta Eministä tuskin kasvaa mitään jättiä, ja Emin saattaa hyvinkin jäädä siroksi keskikokoiseksi pojaksi aikuisena. 

Eminin menneisyydestä ei ole tietoa. Sen verran luottavaisesti se kuitenkin suhtautuu ihmisiin, että ihmisseuraa sillä on varmasti ollut aiemminkin ympärillään. Emme kuitenkaan tiedä, onko Emin saanut koskaan asua sisällä kodissa vai onko sillä ollut tyytyminen ulkona pihapiirissä elämiseen. Emin haluaa löytää ihmisen, jolla riittää motivaatiota ja aikaa pienen pennun kotiuttamiseen. Harjoitukset sisäsiisteydestä yksin olemiseen on aloitettava aivan alkeista monen muun asian tapaan. Eminillä on hyvin ohut turkki ja toivomme kovasti, ettei sen tarvitsisi jäädä tarhalle palelemaan ja oma koti löytyisi ennen talvea.

Viipurin koirat - Emin 26.10.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.