Fenrir

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

16.9.2019
Fenrir pääsi suomalaiseen sijaiskotiin ja odottaa hakemuksia Tampereen seudulla.

Fenririn yhteyshenkilönä toimii Tessa.

26.8.2019
Kaikki Fenririltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Fenrir olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Fenririltä testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Fenririn rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta. 

15.8.2019
Kenellä on hienot pystyt korvat ja hieman kaino, mutta mahdottoman utelias ja ystävällinen luonne? Sehän on pieni ystävämme Fenrir.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Pentuja oli kaiken kaikkiaan 17, mutta kahta niistä ei saatu kiinni. 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle.

Sekalaiseen joukkoon kuuluu erinäköisiä ja -kokoisia pentuja. Osa pennuista on keskenään niin samannäköisiä, että sisaruus on helposti tunnistettavissa. Uutta, onnellisempaa elämää Suomesta etsivät Alpo, Bablo, Chaplin, Dimmu, Edna, Fenrir, Ginny, Hila, Iinu, Jehu, Kunkku, Lohtu, Morrison, Ninja ja Ona. 

Fenririn peppu pyörii iloisesti penturivissä portilla, kun vieraat lähestyvät aitausta. Se hyppelehtii häntä heiluen ympärillä ja on onnessaan ihmisten saapumisesta. Fenrir tulee hakemaan rapsutuksia ja on kovin kiinnostunut tarhavieraista. Sylissä oleminen on kuitenkin vielä jännittävää, eikä pojasta saa oikein kunnollisia otoksia, kun se on niin jähmettynyt jännityksestä ja koittaa painaa päätänsä piiloon. Voi Fenririä, ei se voi mitenkään tietää että kuvilla saattaa olla suuri merkitys kodinsaannin kannalta. Ihmisten käsittelyyn poika on vähän tottumaton ja jännittävän sylihetken jälkeen Fenrir vetäytyy turvalliseen pentumökkiin. Fenrir on kuitenkin pohjimmiltaan hyvin ihmisrakas ja utelias pentu, ja se varmasti reipastuisi alta aikayksikön kunhan pääsisi turvalliseen kotiympäristöön ihmisten pariin. Reippaasta koirakaverista tulevassa kodissa voisi olla suuri apu Fenrirille.

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Fenrir 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.