Freddie

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (55 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 10/2015

25.9.2016
Freddie muutti omaan kotiin Haapajärvelle.

10.8.2016
Häntänsä loukannut Freddie matkasi Suomeen hoitopaikkaan. Ujosta Freddiestä kuoriutuikin kotioloissa samantien rapsutuksia rakastava sylivauva!

Freddie sai kesällä pahan puremahaavan häntäänsä. Hoitopaikka Suomesta järjestyi pian ja poika pääsi lääkäriin. Nyt antibioottikuuri on takana päin ja haava jo liki täysin umpeutunut. Freddieen pääsee tutustumaan Tampereella.

Freddien kotihoitaja lähettää terveisiä:

"Freddie on kotiutunut hyvin eikä sitä enää tarhakuvauksen koiraksi tunnista! Suloinen Freddie tervehtii kaikki vieraat ihmiset häntä heilujen ja pusujen kera, on hirmuisen seurallinen ja osallistuu kaikkeen mitä teen.

Freddie on kovin ystävällinen, rauhallinen ja lempeä poika, urokselle tyypillistä omapäisyyttäkin löytyy mutta kaiken kaikkiaan helppo koira. Freddie nukkuu edelleen omalla pedillään mutta päivisin kömpii mielellään sohvalle viereen (tai syliin asti) kellimään. :)

Leppoisa Freddie nauttii rennoista kävelyistä ja kodin askareisiin osallistumisesta, silloin tällöin pitää tietysti nuoren koiran saada leikkiäkin, mutta mikään höslä tämä kaveri ei ole. Freddiellä ei ole ilmennyt vahti- tai riistaviettisyyttä, kulkee hienosti niin hihnassa kuin vapaana lähellä ja luoksetulokin alkaa jo sujua. Tulee hyvin toimeen lasten ja kissojen kanssa, vieraita koiria vähän pelkää mutta tuttujen kanssa on oikein hyvää pataa.

Kokoa pojalla on 55 cm ja 20 kg eli keskikokoinen. Ulkonäön ja luonteensa puolesta on mahdollista, että tässä mixissä on ainakin sharpeita mukana, jonka puolesta puhuu myös Freddien kaksivärinen kieli.

Hoitotoimepiteet Freddie antaa tehdä hienosti ja on täysin sisäsiisti. Uusia kovia ääniä säikkyy jokseenkin, palautuu kyllä nopeasti ja toisella kerralla ei enää pelota. Yksinolemista pitää vielä harjoitella ja pöydiltä saattaa varastella jos silmä välttää - ei siis mitään mistä ei saisi pienellä vaivalla opetettua pois."

2.3.2016
Pieni Freddie haluaisi kovasti tulla tutustumaan, mutta sen rohkeus ei ihan riitä. Ujolle Freddielle olisikin oikea lottovoitto päästä pian omaan kotiin reipastumaan.

Freddie joutui vuoden alussa kodittomaksi tuntemattomasta syystä ja asustaa nyt Irinan tarhalla. Tarhavieraiden lähestyminen kohti pentutaloa saa kymmenet pikkuruiset korvat pystyyn ja hännät vispaamaan tuhatta ja sataa innostuksesta. Vaikka Freddie vieraita ujosteleekin, uskaltaa se silti riemuita muiden pentujen kanssa aidan toisella puolella. Kun aitaukseen astuu sisälle, painelee Freddie kiireesti lähelle turvallista koppia ja kuikuilee sieltä ujosti vieraita. Vaikka poikaa jännittää kovasti, saa sen kuitenkin helposti nostettua syliin ja siinä totinen pikku herra sitten nököttääkin.

Koska Freddie on ujo pentu, tarvitsee se rauhallisen ja kärsivällisen omistajan, jolla riittää aikaa ja taitoa pojan rohkaisuun. Rauhallinen ympäristö varustettuna reippaalla koirakaverilla olisi Freddien mieleen. Mistähän löytyisi ihminen, joka saisi pienen pojan otsarypyt katoamaan ja täyttämään huolestuneet silmät ilolla ja onnella?

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.