Freddy jalkaleikkaukseen - apua tarvitaan!

Muistatteko vielä Freddyn, joka oli viime keväänä #lahjoitalantti-kampanjan keulakuvana? Freddy oli jäänyt auton alle, minkä seurauksena sen vasen lonkka meni sijoiltaan ja osa jalan jänteistä napsahti poikki. Freddylle saatiin kampanjan avulla kustannettua jalan leikkaus Pietarissa. Freddyn päästyä syyskuussa Suomeen kotihoitoon huomattiin kuitenkin pian, että jo kertaalleen leikattu jalka taitaa edelleen vaivata poikaa.

Leikatun reisiluun pään luukudos on alkanut harventua, mikä saattaa johtua vahingoittuneissa kudoksissa olleesta hapenpuutteesta. Harventumisen takia reisiluun pää voi pahimmassa tapauksessa napsahtaa poikki. Jalka myös kipuilee, ellei sitä hoideta. Ainoa mahdollisuus korjata tilanne on ortopedin mukaan reisiluun pään poistaminen. Kuulostaa hurjalta, mutta keho muodostaa ajan kanssa itse korvaavan osan poistetun palan tilalle. Freddyn ennuste on hyvä, ja toivuttuaan poika voi elää normaalia ja kivutonta elämää. Ennustetta parantaa se, että Freddy on suhteellisen pienikokoinen. Suuremmalle koiralle vastaavaa leikkausta ei välttämättä suositella. 

 

Freddyllä on edessään pitkä toipuminen leikkauksesta fysioterapian ja muun kuntoutuksen avulla. Freddy on kotihoidossa paikassa, jossa se saisi rauhassa toipua, ja hoitopaikka on sitoutunut pojan kuntouttamiseen, mikäli leikkausrahat saadaan kokoon. Tällä hetkellä Freddyn kipuja hoidetaan ja lihaskuntoa ylläpidetään eläinlääkärin ohjeiden mukaan.

Freddy tarvitsee kummien apua leikkauskulujen ja fysioterapian kustannusten kattamiseen. Arviolta Freddyn leikkaus sekä kuntoutus fysioterapian ja kipulääkityksen kanssa tulee maksamaan noin 800-1000 euroa. Klinikka tulee hinnassa reilusti vastaan ja leikkaus tulisi maksamaan 500-600 euroa. Fysioterapiaan tarvittaisiin lisäksi 250-400 euroa. Freddy tulee tarvitsemaan fysioterapiaa 5-10 kertaa. Voisitko sinä auttaa Freddyä ryhtymällä tämän ihanan pojan kummiksi?

Jos haluat ryhtyä Freddyn kummiksi, lahjoita haluamasi summa Viipurin Koirat ry:n keräystilille FI74 1394 3500 1553 91. Kirjoita viesti-kohtaan Freddy.

Jos haluat saada Freddyn kuulumisia sähköpostiisi, laitathan viestin kummikoiravastaava Susannalle: susanna.kankaanpaa@viipurinkoirat.fi

Viipurin Koirat ry:llä on rahankeräyslupa POL-2015-14237, joka on voimassa 14.4.2016-6.3.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaataa lukuun ottamatta.

Jos Freddylle kertyy varoja yli tarpeen, käyttää yhdistys ne muiden lääkärinhoitoa tarvitsevien eläinten auttamiseen.