Gerda

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu 
Koko: pieni
Syntymäaika: 2004

8.11.2019
Gerda on mäyräkoiramainen mummokoira, joka saapui Irinan tarhalle syksyllä 2018.

Pienikokoinen mummokoira ei ulkoaitauksessa pärjännyt, joten aloimme suunnitella sen tuontia Suomeen. Ensiavuksi veimme Gerdan kuitenkin Viipurissa paikalliselle klinikalle hampaiden puhdistukseen, sillä sen suu oli päässyt hurjaan kuntoon. Samalla poistettiin muutama ihopatti.

Gerdasta tuli ikänsä ja vanhuuden vaivojensa vuoksi kummikoira. Kuluneen vuoden aikana sitä on hoidettu Suomessa moneen otteeseen eläinlääkärissä ja se on käynyt uudelleen hammashoidossa. Sen virtsa- ja maksa-arvoja seurataan säännöllisesti ja siltä on testattu mm. moniresistentit bakteerit. Gerdalta on poistettu kolme ihopattia ja sen korvat vaativat ahkeraa puhdistamista. Gerda on käytännössä kuuro. Kotioloissa Gerda on hoitajan mukaan kaikkien kanssa toimeentuleva. Se tykkää käydä kävelyllä ja on tosi kiltti "ja vähän sellainen hömppä mummo" ❤.

Koska Gerda on kummikoira, jäävät kaikki sen maahantuonnista, lääkityksestä ja hoidosta aiheutuvat kulut yhdistyksen kustannettavaksi. Vanhuskummitoimintaa voi tukea osallistumalla Viipurin Koirat ry:n Onnellinen vanhuus -keräykseen.