Hiisi

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 10/2019
Tautitestattu: 2/2020
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

4.2.2020
Tämä Hiisi ei sihise, vaan saattaapa se haukkua! Mutta ennen kaikkea se heiluttaa häntää, juoksee ja iloitsee, sillä uudet ihmiset ovat siitä niin kivoja!

Hupsu, Honey, Hotti, Holly ja Hiisi syntyivät niin kovin tyypilliseen venäläiseen koiranelämään: emokoira toimitti jonkinlaisen vahtikoiran virkaa viipurilaisen yrityksen pihassa, mutta sen vertaa emosta huolehtiminen ei kiinnostanut, että sitä olisi jaksettu viedä steriloitavaksi. Niinpä eräänä lokakuisena päivänä se synnytti viisi kaunista pentua pihalla olevaan varastoon. Paikalliset eläinsuojelijat kuulivat aikalailla oman onnensa nojassa asuvasta koiraperheestä ja alkoivat kysellä venäläisessä sosiaalisessa mediassa, että voisiko kukaan auttaa pentuja. Pennuille saatiinkin ruokaa ja rokotukset järjestymään. Koiratarhalle niitä ei kuitenkaan kannattanut viedä ennen kuin rokotussuoja oli varmasti riittävän vahva. Elena Svetogorskista lupasi ottaa pennut siinä vaiheessa vastaan, ja niinpä pennut saivat autokyydin Elenan tarhalle vuodenvaihteen tienoilla. Pentujen emo sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella ja se jäi asumaan Viipurin Papulassa sijaitsevan yrityksen pihaan. Emosta on kuva alla.

Hiisi vaikuttaa mutkattomalta pojalta, joka tulee kohtuullisen reippaasti tutustumaan uusiinkin ihmisiin. Herkut häviävät nopeasti käsistä parempiin suihin, ja palkaksi tuoja saa iloista hännän heilutusta ja tassutusta. Välillä Hiisiä alkaa aavistuksen ujostuttaa, ja se menee pieneksi hetkeksi kopin uumeniin huokaisemaan. Mutta pian poika palaa taas siskojen joukkoon aitauksen etuosaan jatkamaan tuttavuuden tekemistä.

Syliin nostaminen oli Hiisistä aika jännää puuhaa, mutta se on pieni välttämätön paha, joka pentujen on vain siedettävä, jotta kotien etsiminen pääsee alkamaan. Hiisi tyytyikin osaansa oikein mallikkaasti ja kuvaaminen saatiin hoidettua sujuvasti. Sen jälkeen olikin taas kiva päästä remuamaan siskojen kanssa omaan aitaukseen.

Hiisistä kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Koska sen elämän ensimmäiset kuukaudet ovat kuluneet ensin pihavarastossa ja sen jälkeen koiratarhalla, on selvää, että kaikki kotielämään liittyvä on sille uutta ja ihmeellistä. Se tulee varmasti kummastelemaan ylipäätään sisällä asumista, ja sen lisäksi pitäisi vielä oppia, että tarpeet tehdään ulos ja kotiin on turvallista jäädä yksinkin. Ja ulkona pitäisi sitten ymmärtää, miksi ihminen sitoo narulla pennun itseensä, ja että kadulla voi vastaan tulla niin ihmisiä, koiria, autoja kuin polkupyöriäkin. Siinä kaikessa riittää pienelle pennulle niin paljon pureskeltavaa, että on selvää, että kotiutumiseen ja asioihin tottumiseen pitää varata aikaa ja pitkäjänteistä suhtautumista.

Hiisi ei halua sohvankoristeeksi, vaan sopivan aktiiviseen kotiin, jossa koiran kanssa halutaan olla ja touhuta. Hiisi arvostaisi varmasti kotia, jossa olisi myös kiva koirakaveri, joka toimisi apuna uuteen kotiin sopeutumisessa ja helpottaisi kaikkeen uuteen tottumista. Koska Hiisi on kasvanut varsin rajatussa ympäristössä, ei se halua muuttaa aivan kaupungin humuun, vaan rauhallinen taajama tai maaseutu olisi sille sopivampi ympäristö.

Viipurin koirat - Hiisi 29.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.