Hila

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

16.9.2019
Hila pääsi suomalaiseen sijaiskotiin ja odottaa pian hakemuksia Oulussa.

Hilan yhteyshenkilönä toimii Ira.

26.8.2019
Kaikki Hilalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Hila olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Hilalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Hilan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Viipurin koirat - Hila 1.9.2019

15.8.2019
Pientä Hilaa vähän jännittää sylissä istuminen, mutta kun tassut tömpsähtävät maahan näyttää Hila kuinka iloinen ja ihmisrakas tyttö se todellisuudessa onkaan.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Pentuja oli kaiken kaikkiaan 17, mutta kahta niistä ei saatu kiinni. 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle.

Sekalaiseen joukkoon kuuluu erinäköisiä ja -kokoisia pentuja. Osa pennuista on keskenään niin samannäköisiä, että sisaruus on helposti tunnistettavissa. Uutta, onnellisempaa elämää Suomesta etsivät Alpo, Bablo, Chaplin, Dimmu, Edna, Fenrir, Ginny, Hila, Iinu, Jehu, Kunkku, Lohtu, Morrison, Ninja ja Ona

Hila on aurinkoinen pentu, joka ilahtuu kovasti tarhavieraiden saapumisesta. Kuvausta varten Hila on nostettava syliin ja sekös se vähän lurppakorvaista neitokaista jännittää. Ei Hila onneksi mikään ihan reppana ole vaikka sellaisen kuvan sylissä jähmettyneestä ja kainosti pois päin tapittavasta tytöstä voikin saada. Kuvaustilanne on vain sille jännittävä eikä Hila ole kovin tottunut ihmisten käsittelyyn. Kun Hila lasketaan takaisin maahan, ei se puiki piiloon vaan suunnistaa hakemaan heti lisää rapsutuksia vierailta. Kiltti ja ihana Hilakin toivoisi kovasti pääsevänsä vielä oman kodin lämpöön ennen syksyn sateita. Kotia etsiviä pentuja on valtava määrä eikä Hila voi muuta kuin jäädä odottamaan, että niiden kaikkien vähän erikoisemman näköistenkin pentujen joukosta joku huomaisi juuri Hilan. Sen vähän tavanomaisemman näköisen pennun, joka kuitenkin yhtä palavasti kaipaisi omaa huolehtivaa ja rakastavaa kotia.

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Hila 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.