Jerry

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2007

16.2.2014
Jerry jouduttiin nukuttamaan ikiuneen vanhan vamman tuomien kovien kipujen vuoksi.

8.7.2013
ERITYISADOPTIO. Jerrystäkin on kotikoiraksi, näin uskomme! Jerry on aina kovin ilahtunut ihmisten huomiosta ja juoksee iloisesti tarhavieraita vastaan.

Viime matkallamme Jerry kohtasi kaksi uutta tuttavuutta. Joku Jerryn kummeista oli lähettänyt sille pehmolelun. Eipä Jerry-polo ollut moista nähnyt aiemmin elämässään, ja se pitikin turvallisempana vetäytyä kauemmaksi tarkastelemaan tuota outoa olentoa. Toinen outous oli harja, joka rapsutusten ja varovaisen totuttelun myötä löysi tiensä Jerryn takkuturkkia selvittelemään. Jerryllä olikin paljon talvivillaa jäljellä, mikä kesähelteillä ei taatusti ole kiva asia. Hyvin todennäköisesti Jerryä ei ole ennen tätä harjattu koskaan. Jerrystä ja harjasta tuli pian kavereita:

Viipurin koirat - Jerry

17.3.2012
Jerry on elänyt aikanaan villikoiralaumassa ja loukannut samalla myös toisen silmänsä, mutta kaikesta huolimatta Jerry on ystävällinen ja seurallinen poika. Aiemmin Jerry on suhtautunut vieraisiin ihmisiin välttelevästi ja varovaisesti. Suureksi yllätykseksemme viime vierailullamme Jerry näyttikin täysin toisen puolen itsestään: se tuli kauniisti ja rauhallisesti hakemaan rapsutuksia, painautui suorastaan vasten ja oli todella onnellisen näköinen rapsutustuokiosta. Jerry ei vaikuta enää mitenkään toivottomalta sijoitettavalta, vaikka aikaa ja pitkäjänteisyyttä pojan totuttaminen normaaliin elämään tulee silti varmasti vaatimaan.

Oman kodin löytäminen ehkä ikänsä villikoiralaumassa eläneelle ja vammautuneelle pojalle ei ole helppoa, melkeinpä mahdotonta, mutta emme voi olla yrittämättä. 

Viipurin koirat - Jerry 16.2.2013

9.1.2012
Jerry on 4-vuotias hiilenmusta koirapoika, joka on asunut Irinan tarhalla huhtikuusta 2011 alkaen. Viipurin liepeillä sijaitsevassa kylässä eleli useita koiria, jotka yrittivät pitää itsensä hengissä roskiksia ja muita jätteitä tonkimalla. Jerry oli yksi näistä koirista. Emme tiedä, onko Jerry pienestä pitäen elellyt katujen kasvattina vai onko sillä joskus ollut oma koti. Koirien selviämismahdollisuudet pienessä kylässä olivat onnettomat. Ihmiset eivät pitäneet laumassa liikkuvista koirista ja monet yrittivät saada koiralaumaa hengiltä. Ravinnon vähyys sai myös koirat ottamaan yhteen keskenään aina vain useammin.

Irina kuuli lähikylän koiralauman ahdingosta ja päätti yrittää pelastaa sieltä tarhalle edes muutaman. Näin niilläkin olisi edes jonkinlainen mahdollisuus parempaan elämään. Jerry oli yksi onnekkaista, jotka antautuivat kiinniotettaviksi. Näin Jerry päätyi tarhalle ja nyt pojalle toivotaan toista onnenpotkua ja omaa kotia Suomesta.

Jerry on hyvin tavallisen näköinen eikä oikeastaan herärä huomiota millään lailla. Vieraita ihmisiä kohtaan Jerry on alkuun melko varautunut eikä anna itsestään vieraalle paljoakaan. Tämä ei ole ihme, sillä niin monet vieraat ovat yrittäneet tehdä Jerrylle pahaa. Jos näkee hieman vaivaa, kyykistyy hiljaa alas ja suo Jerrylle hetken aikaansa, huomaa että Jerry onkin oikeasti hyvin hellyyttävä ja rakastava koira. Ujo ja varautunut poika on, mutta se haluaa selvästi oppia luottamaan ihmiseen uudelleen. Jerryllä on myös eräs fyysinen puute, Jerryllä on vain yksi silmä. Toisen silmänsä Jerry on selvästikin menettänyt tapaturmaisesti, sillä jäljellä on vain tyhjä kuoppa. Ei ole tietoa, onko joku ihminen vahingoittanut Jerryä, onko se törmännyt johonkin terävään vai ovatko esimerkiksi toiset koirat repineet Jerry-paran silmän. Vamma on kuitenkin vanha eikä tunnu vaivaavan poikaa mitenkään. Jerry pystyy aivan hyvin elämään ilman toista silmäänsä ja jäljellä olevan silmän näkökyky on mitä ilmeisimmin aivan normaali.

Jerryn kodiksi ei pidä ryhtyä säälistä vaikka Jerry säälittävältä vaikuttaisikin. Jerry on tottunut pitämään huolen itsestään eikä sillä ole mitään kokemusta siitä, että sen pitäisi elää ihmisen haluamalla tavalla ja noudattaa ihmisen sääntöjä. Jerryn kanssa on varmasti edessä pitkä ja kivinen tie ja pojan luottamuksen eteen saa varmasti tehdä paljon töitä. Jos kuitenkin olet valmis uhraamaan vapaa-aikasi, mahdollisesti asuntosi ja irtaimistosi sekä myös omaisuutesi Jerrylle, saat Jerrystä varmasti mitä parhaimman ja uskollisimman ystävän. Jerry tarvitsee ihmisen, joka on valmis omistamaan koko elämänsä pojan sopeuttamiselle, kouluttamiselle ja rakastamiselle, tästä hetkestä aina niin pitkälle kuin poika elääkin. Tällaisen ihmisen Jerry tulee palkitsemaan uskollisuudellaan ja luottamuksellaan.

Jerry on noin 50 cm korkea ja pojan arvioidaan olevan nyt (01/2012) noin 4-vuotias.

Katso video Jerrystä:

Viipurin koirat - Jerry

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.