Kaius

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 9/2016
Sijainti: Irinan tarha, Viipuri

1.3.2020
Hyvänen aika, mikä koira! Kaius elää edelleen tarhan ympäristössä vapaana.

Kaikilla koirilla, jotka elävät vapaana tarhan ulkopuolella, on oma alueensa ja resurssit ovat vähäisiä, joten omasta pienestä tilasta pidetään kynsin hampain kiinni. Kaius kulkee näiden alueiden väliä aikaansaamatta yhtään rähinää. Toki se kunnioittaa myös muiden koirien tilaa ja käyttäytyy kaikkia kohtaa äärimmäisen lempeästi ja kohteliaasti. Herkutkin se jakaa sopuisasti muiden koirien kanssa. Kaius kulkisi varmasti ihmisen lähellä mielellään joka paikkaan ja päivästä toiseen. Siinä on jotain niin sydämeen käypää ja liikuttavaa, että tekisi mieli kopata se kainaloon ja viedä mukanaan. Se on helppo nähdä monenlaisessa kokoonpanossa ja monenlaisessa paikassa, sillä emme juurikaan kuule sen haukkuvan, muttei se taatusti mykkä ole. Kaius on myös aina valmis pieneen leikkituokioon ja jos leikkiminen ei toista osapuolta kiinnosta, se tyytyy siihen ja jolkottelee hyväntuulisena haistelemaan tienpientareita. Kaiusta on vaikea kuvailla, tuntuu, etteivät sanat riitä. Se on vaan niin täydellinen.

18.10.2019
Kaius osaa katsoa suoraan sydämeen - silti sitä ei ole kukaan vielä halunnut omakseen.

Kaius on asunut jo 2,5 vuotta tarhalla. Se on kasvanut pennusta komeaksi nuorukaiseksi, ja jäänyt kooltaan sopivan keskikokoiseksi. Korkeutta on noin 50 cm ja painoa varmaankin parikymmentä kiloa. Oikein passelin kokoinen koira siis.

Kaius elää edelleen vapaana tarhan ympäristössä. Se ei lähde siitä mihinkään, vaan pyörii koirakavereidensa kanssa aina tietyllä alueella. Kun kurvaamme autoilla tarhan eteen, voikin olla täysin varma siitä, että Kaius tulee tutkimaan tuliaiset aina porukan etunenässä.

Kaius on utelias ja ystävällinen poika. Se hakee herkut nätisti käsistä ja jää viereen odottelemaan, että josko herkkuja saisi lisääkin. Sen verran varovaiseksi se on kuitenkin jäänyt, että silityksiä se ei halua. Uuden omistajan tuleekin ymmärtää, että Kaius vaatii aikaa ja ymmärrystä, jotta se saa omassa tahdissaan reipastua ja sopeutua uuteen elämäänsä kotikoirana. Sillä onhan sen uuden elämän jossain odotettava myös Kaiusta, onhan?

Jos harkitset kodin tarjoamista Kaiukselle, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

17.6.2019
Kaius ilahtuu tarhalle saapuvista vieraista ja tarjottavista herkuista.

Katso uusi video:

Viipurin koirat - Kaius 15.6.2019

27.10.2018
Kaius on asunut jo useamman kuukauden ajan vapaana tarhan ulkopuolella. Sillä on kaverinaan kaksi tyttökoiraa, eikä elämä ole yhtään hullumpaa.

Kaius on jossain vaiheessa livahtanut aitauksesta kaverinsa Liian kanssa, eikä niillä ole kiirettä palata takaisin. Molemmat pysyvät tarhan lähettyvillä ja poistuvat kauemmas vain jonkun lenkille lähtevän koiran vanavedessä. 

Kaius on ollut kovin ujo poika, mutta on hiljalleen reipastunut vapaana vietettyjen kuukausien aikana ja tulee jo haistelu- ja naminhakuetäisyydelle. Se suhtautuu ihmisiin ystävällisesti ja ilahtuu herkuista ja huomiosta. 

Viipurin koirat - Kaius 13.10.2018

13.9.2017
Kaius on varttunut komeaksi nuorukaiseksi, joka tarkkailee tilannetta hiukan syrjässä, mutta ystävällisesti.

Viipurin koirat - Kaius 9.9.2017

18.4.2017
Kaius on ystävällinen mutta aavistuksen ujonpuoleinen pentu. Uteliaana se puuhastelee ihmisten ympärillä, mutta syliin nostaminen saa pienen kovin huolestuneeksi.

Kaius päätyi Irinan tarhalle keväällä. Tarkempaa tietoa Kaiuksen menneisyydestä meillä ei ole, mutta toivottavasti poikaa odottaisi nyt parempi tulevaisuus Suomessa. Kaius asustaa toistaiseksi pentutalossa kymmenien muiden pentujen kanssa. Yhteiselo kavereiden kanssa sujuu hyvin.

Vieraiden saapuessa aitaukseen hyppelehtii ja häärii Kaius ympärillä siinä missä muutkin reippaat pennut, mutta kun poika huomaa että se yritetään napata syliin kuvattavaksi iskeekin jännitys. Lopulta Kaius kuitenkin saadaan kiinni ja nostetaan syliin. Ja voi pojat, kylläpä jännittää! Mutta siitä huolimatta Kaius antaa käsitellä itseään nätisti ja istuu sylissä rimpuilematta. Kunpa se vain saisi viettää enemmän aikaa ihmisten kanssa sylissä rapsuteltavana, mutta niin kauan kun omaa kotia ei ole jää läheisyys ja hellittely vain haaveeksi.

Kaius ei varsinaisesti ole mikään arka pentu, mutta käsittelyyn tottumaton kuten moni muukin pentu. Kunhan vain oma koti löytyisi ja poika pääsisi jättämään ankean tarhan, olisi Kaiuksella varmasti hyvät mahdollisuudet kasvaa reippaaksi ja rohkeaksi nuorukaiseksi! Omalta ihmiseltään Kaius tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä, sekä halua panostaa varovaisen pennun kotiuttamiseen. Koirakaveri näyttämässä reipasta esimerkkiä olisi varmasti hyvä juttu.

Kaius on rakenteeltaan siro poika ja aikuisena siitä mitään jättiä tuskin kasvaa. Kaius voikin hyvin jäädä noin 20 kiloiseksi, mutta tarkkaa arviota on mahdoton antaa. Kunpa kultainen ja kiltti Kaius pääsisi pian omaan kotiin eikä edessä olisi ankea tulevaisuus tarhalla.

Viipurin koirat - Kaius 2.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.