Kinuski

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 11/2016

26.3.2019
Lähes kaksi vuotta on vierähtänyt siitä, kun Kinuski päätyi tarhalle. Ilo ja ihmisrakkaus ovat kuitenkin yhä tallella ja Kinuski haluaisi palavasti löytää jo oman ihmisen.

Voi Kinuskia, se on tyystin unohtunut tarhalle. Tarhalla asuminen on Kinuskille rankkaa, sillä mitä ihmisrakkaimpana tyttönä Kinuski ei mitään muuta haluaisi kuin seurustella ja viettää aikaansa ihmisten parissa. Nauttia lenkkeilystä ja rapsutuksista kainalossa pötkötellen. Kinuski elää kuitenkin tällä hetkellä yksin omassa aitauksessaan, sillä se ei aina tule muiden koirien kanssa niin hyvin toimeen, varsinkaan narttujen. Elo aitauksessa on Kinuskille epäilemättä varsin stressaavaa ja ankeaa, ja se viettää kaiken aikansa yksin vailla kunnollista tekemistä.

Kinuski meinaakin lähes haljeta liitoksistaan, kun se silloin tällöin pääsee hihnakävelylle. Tyttö on niin onnellinen ja mennä nuuskuttaa hajujen perässä häntä iloisesti liehuen. Kinuski on reipas tyttö eikä se juuri korviansa lotkauta autojen huristellessa tiellä. Hihnassa Kinuski ei juuri reagoi muihin koiriin elleivät ne tule ihan iholle. Silloinkin Kinuski korkeintaan vähän nostaa ylähuultaan viestiksi, ettei lähemmäs kannata tulla.

Reippaassa ja ihmisrakkaassa Kinuskissa olisi paljon potentiaalia kotikoiraksi. Vaikkei Kinuski ihan niin paljon arvostakaan koirakavereita, on siinä kuitenkin paljon hyviä puolia. Kinuski päätyi tarhalle nuorena aikuisena ja pikkupentuvaiheen eli tärkeimmän sosiaalistumiskautensa se on todennäköisesti viettänyt jossain muualla kuin tarhaolosuhteissa. Muutakin maailmaa on siis tullut nähtyä ja koettua. Ihmisiä kohtaan Kinuski on äärimmäisen luottavainen, avoin eikä se yksinkertaisesti tiedä parempaa kuin ihmiset.

Kinuski olisi ihan valmis jo omaan kotiin. Asuinympäristön suhteen Kinuski ei ole turhan ronkeli vaan reippaana tyttönä se voisi hyvinkin pärjätä vilkkaallakin seudulla. Vaikka toisenlaisissa olosuhteissa Kinuski voisikin pärjätä joidenkin koirakavereiden kanssa, etsimme sille silti varmuudeksi kotia ainoana koirana. Kinuski on vielä nuori ja sillä riittää intoa lenkeille, joten toiveissa on koti joka yhtä lailla nauttii ulkoilusta ja liikkumisesta. Koska Kinuski on asunut tarhalla jo lähemmäs pari vuotta eikä sen menneisyydestä ole tarkkaa tietoa, on tulevan omistajan oltava valmis treenaamaan erilaisia kotikoirantaitoja, kuten sisäsiisteyttä ja yksinoloja. 

Kuka huomaisi Kinuskin?

Viipurin koirat - Kinuski 22.3.2019

2.6.2017
Kinuski-rukka löytyi kovin laihana kadulta. Sen luonne on kuitenkin täyttä kultaa, joten toivottavasti Kinuski pääsee pian kuntoutumaan omaan kotiin.

Kinuski odottaa omaa kotia Irinan tarhalla. Sen tiedossa oleva tarina on lyhyt: se löytyi Viipurin liepeiltä kuljeskelemasta laihana ja heikkokuntoisen näköisenä. Onneksi se on kuitenkin ihmisrakas tyttö, ja se saatiin kuljetettua tarhalle. Vaikkei tarhakaan ole ihanteellinen asuinympäristö millekään koiralle, on se sentään parempi paikka kuin vaarallinen katu, jossa on vaarana liikenne ja taistelut ravinnosta.

Kinuski on kurjasta menneisyydestään huolimatta hyvin luottavainen ja ystävällinen tyttö. Se tulee iloisesti tervehtimään ja jää mielellään nauttimaan silityksistä ja varsinkin herkuista. Sen syliin nostaminen oli varsin helppoa, sillä eihän se rukka paina juuri mitään. Olisikin ihanaa, jos Kinuski löytäisi jo pian oman kodin, missä se saisi laadukasta ravintoa ja sen kuntouttaminen voitaisiin hoitaa huolellisesti.

Vielä Kinuski on varsin rauhallinen tyttö, mutta kunhan sen kunto paranee, voi vauhtiakin alkaa löytyä kiitettävästi enemmän. Joka tapauksessa Kinuski on liikuttavan sydämellinen ja kiva tyttö, jonka onnen toivoisi pian kääntyvän ja kutsun omaan kotiin käyvän!

Kinuski tuskin kasvaa enää pahemmin korkeutta, mutta massaa sille tulee vielä reilusti lisää. Täysikasvuisena Kinuski lienee sopivan keskikokoinen tyttö - ei mikään tuulenpuuskan vietävä, mutta kuitenkin tarvittaessa vaikkapa autoon nostettavissa oleva. Kinuski toivoo löytävänsä mukavan omistajan, joka haluaa ottaa Kinuskin hyvinvoinnin ja hyvän elämän vakavasti. Selllaisen omistajan, joka ymmärtää, että koiran pitää saada olla koira, mutta että koira tarvitsee myös opetusta ja ohjausta, jotta se oppii elämään ihmisten maailman odotusten mukaisesti. Kinuski lupaa olla kympin oppilas, jos sinä lupaat olla yhtä hyvä opettaja?

Viipurin koirat - Kinuski 26.5.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.