Kosta

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 11/2017

22.11.2018
Kosta pääsi suomalaiseen sijaiskotiin ja odottaa adoptiohakemuksia pääkaupunkiseudulla.

Kostalle toivotaan kotia, jossa on koirakaveri. Kostan toinen kives ei ole laskeutunut ja se kastroidaan Suomessa ennen omaan kotiin muuttamista. 

Kostan yhteyshenkilönä toimii Ayla.

18.10.2018
Kostalle tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

23.5.2018
Kosta on kiltti ja ihmisistä kiinnostunut nuorukainen, joka on asustanut Irinan tarhalla jo alkuvuodesta lähtien.

Kosta ja sen veli päätyivät tuntemattomasta syystä tarhalle aivan pikkuisina natiaisina. Kosta on veljeksistä reippaampi, ja kuukausien kuluessa se on reipastunut entisestään. Nykyään Kosta jakaa saman aitauksen muutaman vanhemman nartun kanssa. Aiemmassa aitauksessa sillä oli kavereinaan samanikäisiä uroksia ja narttuja, mutta pentujen kasvaessa isommiksi ja aitausten ollessa ahtaita, ei tappeluilta voi välttyä. Kosta on hyvin sopuisa ja kiltinoloinen poika, joten todennäköisempää on, että elo raisussa teiniaitauksessa on ollut sille liikaa. Silmätikuksi ja muiden kiusaamaksi on helppo joutua.

Kosta ilahtuu valtavasti kun huomaa ihmisten lähestyvän aitausta. Se heiluttaa häntäänsä ja hyppää innoissaan vasten aitaa. Kosta nuuhkii uteliaana tulijoiden puntteja ja nostaa pian reippaasti etujalat kohti rapsuttajaa. "Hei ihanaa, rapsuttakaa mua!". Poika näyttää selvästi nauttivan ihmisten läheisyydestä ja kosketuksesta. Yhtä aitauksen narttua Kosta vähän väistää ja syykin selviää pian. Neidin mielestä kaikki ihmisten huomio kuuluisi hänelle, muut voivat pysytellä sivussa. Niinpä Kosta kilttinä poikana luikkii sivuun ja katselee kaiholla ihmisiä, joiden luokse niin mieluusti tulisi.

Koska Kosta on asunut pikkupennusta saakka tarhalla, on selvää että sen kotiutumiseen pitää olla valmis panostamaan. Kosta tulee tarvitsemaan aikaa ja kärsivällisen omistajan, joka jaksaa sopeuttaa poikaa uuden elämän alussa. Tarhan ulkopuoliset asiat ovat Kostalle vieraita, joten normaalia on että alussa kaikki uusi jännittää ja pelottaa. Kiva ja reipas koirakaveri voisi olla Kostalle hyvä apu ja esimerkki. Kovin vilkkaalle alueelle Kosta ei ole valmis muuttamaa, hieman rauhallisempi alue olisi Kostan juttu. Kosta on vielä nuori poika, jolla on koko elämä edessään. Elämä ankealla tarhalla päivästä toiseen ei ole mistään kotoisin, ja Kosta toivoisikin kovasti että joku ihana ihminen huomaisi tämän kiltin ja herkän miehenalun. 

Kostasta ei mitään jättiläistä kasva vaan poika jää mukavan keskikokoiseksi. Painoa tulee ehkä parisenkymmentä kiloa ja korkeutta 50 cm tai vähän päälle.

Viipurin koirat - Kosta 13.3. & 21.5.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.