Minttu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 10/2018
Sijainti: Olgan tarha, Viipuri

12.8.2020
Koska Mintun tautitesteistä on aikaa, se testattiin uudelleen kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat Mintulla negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis.

27.1.2020
Voi ujoa Minttua, mistä löytyisi arkoja koiria ymmärtävä perhe, joka haluaisi Mintun omakseen.

Minttu katselee kauniilla silmillään nykyisin hieman rohkeammin, ja uskaltaa jo pysyä vieraiden tullessa paikoillaan, muttei kuitenkaan päästä lähelle vaan juoksee etäämmälle. Minttu on arka koira, joka on kasvanut Olgan tarhan seinien sisäpuolella siitä lähtien, kun se pentuna sinne tuli. Ulkomaailma onkin jäänyt aralle koiralle varsin tuntemattomaksi.

Minttu tulee tarvitsemaan kodin, joka on valmis sitoutumaan arkajalkaan ja etenemään asioissa hitaasti koiran kykyjen mukaan. Koirakokenut aikuisperhe, rauhalliselta alueelta, oma pihalla ja kivalla koirakaverilla varustettuna olisi Mintun tarvitsema koti. Mintusta tuskin koskaan tulee hurjan rohkeaa rämäpäätä, mutta perheelleen ujosta Mintusta saattaa tulla hyvin rakas ja uskollinen kumppani.

Jos harkitset kodin tarjoamista Mintulle, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

30.5.2019
Minttu kävi sterilisoitavana.

10.5.2019
Kaikki Mintulta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Mintulta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Mintun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

9.5.2019
Kaunis mutta ujo Minttu toivoo kovasti pääsyä pois tarhalta, sillä muut koirat kiusaavat sitä. Mistä löytyisi hoitopaikka/koti Mintulle?

16.4.2019
Minttu on ujo kaunokainen Olgan tarhalta, joka löydettiin sisarustensa ja useamman aikuisen koiran kanssa talvella metsätieltä.

Talviselta metsätieltä korjattiin alkuvuodesta koirajoukko pentuineen. Ne asustelivat lähellä erästä louhosta työntekijöiden parakkien läheisyydessä. Aikuiset koirat steriloitiin ja ne saivat jäädä asumaan sinne, mutta heikossa kunnossa olleet pennut pääsivät Olgalle. Valitettavasti Minttu oli ainoa, joka pennuista selviytyi.

Mintusta on kasvanut kovin kaunis tyttö, mutta Olgalle saapuvia vieraita se ei uskalla oikein lähestyä vaan seurailee tilannetta sivusta. Olgaa Minttu ei pelkää, mutta Mintun luottamus on ansaittava ja siihen tarvitaan paljon aikaa. Lyhyillä tarhakäynneillä siihen ei ole kummoisiakaan mahdollisuuksia vaan Minttu tarvitsisi sen ihan ikioman kodin sekä taitavan ja ymmärtäväisen omistajan. Minttu on elänyt koko elämänsä muiden koirien parissa ja olisi kovin tärkeää, että tulevassa kodissa sitä odottaisi reipas koirakaveri, josta ottaa mallia ja tukea. Minttu etsii kotia rauhalliselta asuinalueelta, hektinen kaupunki ei ole tätä kaunotarta varten. 

Sylissä Minttu istuu rauhallisesti vaikka tilanne onkin sille jännittävä. Minttu antaa käsitellä itseään, mutta päästyään vieraan sylistä pois hipsii se kiireesti turvallisen välimatkan päähän. Vaikka Minttu arastelee vieraita, uskaltaa se silti heittäytyä leikkimään toisten pentujen kanssa vieraiden läsnäollessa. Minttu vaikuttaa hyvin sopuisalta tytöltä, joka tulee hienosti toimeen erilaisten koirien kanssa isossa laumassa. Kotikoiran elämästä Minttu ei ymmärrä mitään ja kaikki perustaidot hihnakävelystä sisäsiisteyteen kuuluvat harjoiteltavien asioiden listalle. Kunpa jostain löytyisi arkaa tyttöä ymmärtävä koti, ettei Mintun kohtaloksi jäisi Olgan tarhalle jämähtäminen loppuelämäkseen.

Viipurin koirat - Minttu 2.4.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.