Nyyti

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (alle 10 kg)
Syntymäaika: 9/2018

15.9.2019
Pikkuinen Nyyti ujostelee, mutta suhtautuu ihmisiin ystävällisesti. Nyyti on tavattavissa pk-seudulla.

Heinäkuun helteillä Irinan tarhalle saapui pikkuinen Nyyti. Miten ja miksi Nyyti joutui hylätyksi, siitä tarkempia tietoja ei ole olemassa. Samoihin aikoihin tarhalle saapui useampia koiria, joita oli löydetty ulkoa kodittomina. Nyyti oli yksi näistä monista tulijoista.

Tarhalla ollessaan Nyyti pujahti usein koppiin piiloon, kun näki vieraiden tulevan aitaukseen. Kun Nyytin kävi rauhallisesti etsimässä ja otti syliin, istui tyttö siinä ihan sievästi ja antoi silitellä. Tarhalla lenkillä käydessä jäi vaikutelma, ettei hihnassa kävely ollut Nyytille kovinkaan tuttua entuudestaan. Jännitystä oli niin paljon ilmassa, etteivät Nyytin jalat tahtoneet oikein kantaa, mutta rapsutettavana oleminen näytti olevan kuitenkin mukavaa. Meluisa tarha ja ahdas aitauksellinen täynnä vieraita koiria oli varmastikin Nyytille haastavaa aikaa.

Nyytille sattui onnenpotku ja ihastuttava ujopiimä pääsi Suomeen kotihoitoon. Kotihoidossa Nyyti on jo hieman reipastunut. Pientä lenkkiä on kävelty ulkona ja totuteltu uusiin olosuhteisiin. Hoitopaikan kissaa on tavattu nenätysten ja se ei ole aiheuttanut suurempia reaktioita Nyytissä. Nyytillä on kaverina seniori-ikäiset uros- ja narttukoirat.

Nyyti vaikuttaa herkältä koiralta, joka ei välttämättä ole ollut kovin paljoa ihmisten kanssa tekemisissä aiemmin. Nyyti tulee tarvitsemaan arkaa koiraa ymmärtävän kodin, jossa ujoilevaa koiraa osataan kannustaa ja antaa rohkaistua omaan tahtiinsa. Kotona oleva mukava koirakaveri on Nyytille tärkeä esimerkin antajana ja auttaa myös osaltaan tottumisessa isoon maailmaan. Nyyti voisi viihtyä hyvin rauhallisessa ympäristössä taajamassa tai maaseudulla.

Nyyti on tautitestattu. Nyytiltä testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, erlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi sekä Mycoplasma haemocanis. Viipurin Koirat testasi Nyytiltä myös rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml.

Nyytin yhteyshenkilönä toimii Arja.

Viipurin koirat - Nyyti 19.7. & 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.