Oodi

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2010

19.6.2012
Oodi sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

21.5.2012
Oodi on itsevarma neitokainen, joka pitää aitauksen muut koirat järjestyksessä. Ihmisiä kohtaan Oodi on erittäin ystävällinen ja avoin. Oodi on selvästi asunut aiemmin jonkun koirana, niin sydämellisesti se tervehtii kaikkia uusia ihmistuttavuuksia. Oodi päätyi Irinan tarhalle huhtikuussa, ja vaikka tarhaelämään sopeutuminen on jokaiselle uudelle koiralle aina rankkaa, vaikuttaa Oodi sopeutuneen tarhaelämään suhteellisen mutkattomasti.

Ihmiset ovat Oodille kovasti mieleen: se rakastaa rapsutuksia yli kaiken ja ottaa ne vastaan hyvin rauhallisesti ja kohteliaasti. Oodi ei vaikuta mitenkään erityisen vilkkaalta koiralta, vaan se suhtautuu ympärillä olevaan menoon varsin tyynesti.

Oodi tulee toimeen aitauksen muiden koirien kanssa, mutta yksi selkeä taipumus sillä on: kun Oodi syö, muut koirat saavat pysyä kaukana. Ihmisiltä Oodi ei vaikuttanut puolustavan ruokaansa, mutta muille koirille se teki selväksi, että ruuat kuuluvat vain sille. Tämän vuoksi Oodia ei suositella toisen narttukoiran kanssa samaan talouteen. Uroksen kanssa elämiseen Oodi voisi sopeutua, kunhan uusi omistaja osaa varautua siihen, että Oodi saattaa varsinkin aluksi vahtia ruokaansa ja mahdollisesti muitakin asioita toiselta koiralta.

Oodi on rokotettu, joten se odottaa vain muuttolupaa Suomeen.

Katso video Oodista:

Viipurin koirat - Oodi

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.