Päkä

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2015

9.11.2019
Päkälle tehtiin kontrollitesti D. repensin varalta ja testi oli negatiivinen. Samalla Päkästä otettiin uudelleen kaikki muutkin vektorivälitteisten tautien testit. 

Kaikki testit olivat negatiivisia. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), Mycoplasma haemocanis, Hepatozoon canis ja leishmanioosi.

12.9.2019
Reipastunut Päkä pääsi tarhavieraiden kanssa kävelylle. Katso uusi video Päkän ulkoilusta:

Viipurin koirat - Päkä 8.9.2019

25.6.2019
Viipurin Koirat testasi Päkältä rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml.

Päkältä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia lukuunottamatta Dirofilaria repensiä, johon se on aloittanut nyt Advocate-lääkityksen. Aplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ja babesioosi olivat negatiivisia.

11.6.2019
Aiemmin ujostellut Päkä on reipastunut ilahduttavasti. Päkä on innokkaana portilla vastassa ja lenkkeilykin sujuu aina vaan paremmin.

Päkän hurmaavat karvakiehkurat heiluvat ylös ja alas koiran hypellessä iloloikkaa. Niin mukavaa Päkästä on nykyisin saada vieraita pieneen aitaukseensa. Poissa on se ujopiimä, joka hipsi takariviin ja jätti riehakkaimmat nauttimaan rapsutuksista. Päkän aitaus oli jossain vaiheessa täynnä koiria, mutta nyt kun aitaus on väljentynyt, Päkäkin on päässyt paremmin esiin.

Päkä tuli tarhalle vuoden vaihtuessa useamman muun koiran kanssa yhtä aikaa. Koirat saapuivat tarhalle niiden vanhan omistajan kuoltua. Nainen oli kerännyt kotiinsa kodittomia koiria, ja kun hänestä aika jätti, päätyi ainakin osa koirista Irinan tarhalle.

Hellät rapsuttelut ovat nykyään kovasti Päkän mieleen, mutta niistä pääsee nauttimaan tarhalla vain turhan harvoin. Alussa Päkää jännitti kovasti lenkkeily, mutta jo muutaman kerran jälkeen Päkä on uppoutunut haistelemaan pientareiden saloja. Ympärillä vilistävistä muista koirista Päkä ei välitä vaan menee mieluummin omia menojaan hajujen perässä. Onnellisimmillaan Päkä olisi varmaankin jossain melko rauhallisessa ympäristössä. Niin omakoti-, rivi- kuin kerrostalokin voisi soveltua leppoisan oloiselle Päkälle. Kiva koirakaveri olisi Päkälle plussaa, mutta oikeissa olosuhteissa Päkä voisi mennä myös ainoanakin koirana. Emme tiedä tarkalleen millaista elämää Päkä on entisessä elämässään viettänyt, joten tulevan omistajan on varauduttava kaikenlaisten taitojen, kuten sisäsiisteyden ja yksinolemisen harjoitteluun. Ihastuttavasta Päkästä joku onnekas saa varmasti mukavan ystävän itselleen!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.