Pihka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2018

18.10.2018
Pihka sai kodin Helsingistä.

21.9.2018
Pihkalle tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

22.8.2018
Suloinen Pihka on reipas ja ihmisrakas pentu, jonka häntä vipattaa tuhatta ja sataa kun ihmisvieraat ilmestyvät tarhalle.

Pihka päätyi alkukesällä yksinään tuntematonta reittiä pitkin Irinan tarhalle. Tyttö ei näyttänyt olevan moksiskaan tarhalle joutumisesta vaan iloisena paineli muiden pentujen kanssa leikkien ja pehmoleluja suussaan kiikuttaen. Ihmisiä kohtaan Pihka vaikuttaa kovin luottavaiselta pennulta. Se ei arastele tarhalla käyviä miesvieraitakaan eikä muutenkaan kuluta kallisarvoista aikaa turhaan tuumailuun vaan haluaa mieluummin ottaa kaiken irti ihmisten kanssa seurustelusta. Vaikka Pihka tulee reippaasti hakemaan huomiota ja rapsutuksia, ei se ole niitä koko ajan vaatimassa. Silitysten lomassa voi aivan hyvin ottaa erän köydenvetoa muiden pentujen kanssa tai ihmetellä ja tutkia mitä aitauksen ulkopuolella tapahtuu.

Pihka vaikuttaa mitä mainioimmalta pikkunappulalta, joka reippaana pentuna soveltunee monenlaiseen ympäristöön. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että omaan kotiin muutto ja kavereiden jättäminen tarhalle on reippaallekin pennulle iso muutos. Kun kaikki tuttu ja turvalliseksi koettu katoaa ympäriltä, alkuun voi iskeä kova jännitys. Ymmärtäväisen ihmisen käsissä rauhallisesti ajan kanssa uuteen ympäristöön totuttaen Pihkakin varmasti sopeutuu uuteen elämäänsä, sillä voittaahan oma ihminen, kasa leluja, kunnon sapuska, päivittäiset leikit ja seikkailut ulkona sekä turvallinen ja rakastava kotiympäristö ankean tarhan ihan milloin vain!

Pihka on varhaissterilisoitu tarhalla liikkuvan klinikan toimesta elokuun alussa.

Viipurin koirat - Pihka 13.7.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.