Pouta

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2019

12.12.2019
Pouta sai kodin Tampereelta.

20.11.2019
Poutalle tehtiin tautitestit oman kodin toivossa. Kaikki Poutalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Poutalta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis

4.11.2019
Hurmaava Pouta on iloinen ja ihmisrakas pentu. Marraskuun kylmyys tuntuu jo, ja lyhytkarvainen Pouta haluaisikin kovasti jatkaa matkaansa kohti omaa, lämpöistä kotia.

Pouta päätyi Irinan tarhalle alkusyksyllä. Sen elämänvaiheista ei ole tarkempia tietoja, mutta nähdessään ihmisiä on tytöllä vain yksi päämäärä: saada huomiota ja päästä syliin. Poutan synkkiin päiviin valoa tuovat ainoastaan tarhalla vierailevat ihmiset, joilla on aikaa pentujen kanssa seurusteluun. Poutaan ei voi olla ihastumatta. Se tepsuttaa iloisesti luokse ja jää hiljaa vierelle tapittamaan silmiin. Mitään sen kummempaa numeroa se ei itsestään tee. Kun tummat nappisilmät jatkavat kaihoisaa tuijotusta, on kylmästä tärisevä pentu nostettava syliin. Ja siinä Pouta viihtyisi vaikka kuinka pitkään. Samalla lyhennetään kynnet, minkä Pouta antaa tehdä nätisti. 

Pouta jakaa pienen aitauksen usean muun pennun kanssa. Sekalaiseen joukkoon kuuluu erilaisia pentuja. Niitä, jotka syövät ahneesti muidenkin ruoat ja komentavat pienempiään. Sitten on sellaisia kuin Pouta, jotka jäävät vähän muiden jalkoihin eivätkä pysty kunnolla pitämään puoliaan ruokakupilla. Yli 200 koiran tarhalla parilla työntekijällä ei ole kummoisiakaan resursseja jäädä vahtimaan jokaiseen aitaukseen, että kaikki saisivat syödäkseen. 

Sopuisa ja sosiaalinen Pouta toivoisi, ettei omaa kotia tarvitsisi kauaa odotella. Vaikka Pouta onkin reipas ja ihmisiin selvästi tottunut pentu, voi maailmassa olla vielä paljon sellaisia asioita mitkä ovat sille uusia ja siksi jännittäviä. Pouta toivookin löytävänsä ymmärtäväisen ihmisen, joka on valmis satsaamaan tytön sopeuttamiseen. 

Viipurin koirat - Pouta 22.9. & 30.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.