Ressu

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2019

8.11.2019
Ressu-ressukka pääsi pois tarhalta ja odottaa hakemuksia sijaiskodissaan Kirkkonummella.

Ressun yhteyshenkilönä toimii Mira.

4.11.2019
Ressu kastroitiin.

Ressulta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja babesioosi. Mycoplasma haemocanis oli Ressulla positiivinenViipurin Koirat testasi myös Ressun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

30.9.2019
Ressu on kiltti ja ystävällinen, joskin hieman ujonpuoleinen pentu. Ressun suurimpana toiveena on löytää oma, turvallinen koti, jossa se saisi kokea vielä onnen omasta ihmisestä.

Ressu päätyi tarhalle kesällä, mutta tarkempia tietoja pojan menneisyydestä meillä ei ole. Ressu eleli pitkään pienessä yksiössä usean muun pennun kanssa. Se oli joukoin ujoin, mutta reippaiden asuintovereiden seura antoi sille rohkeutta. Ressu antoi kyllä kiltisti käsitellä itseänsä eikä se ollut aina piilossa ihmisten ollessa aitauksessa, mutta omaehtoisesti poika ei uskaltanut tulla kosketusetäisyydelle. Jossain vaiheessa kesää Ressu sairastui ja oli pitkään hoidettavana Irinan tarhan klinikkarakennuksessa. Poika osoitti olevansa vahvaa tekoa ja heikosta kunnosta huolimatta se voimistui lähes entiselleen. 

Nykyään Ressu asustaa ahtaasti usean muun pennun ja nuoren koiran kanssa. Se on hiljainen ja vaatimaton poika, joka koittaa lähinnä pysytellä poissa muiden tieltä. Ihmisten ollessa aitauksessa Ressu tulee ujosti haistelemaan ja kun aitauksessa kökkii ajan kanssa, uskaltautuu se hakemaan rapsutuksia. Välillä se hipsii takaisin koppiin, mutta kääntyy samantien katselemaan uteliaasti ihmisiä. Jatkuva kilpailu ruoasta ja omasta tilasta on rankkaa eikä nöyrä ja varovainen Ressu osaa pahemmin pitää puoliaan. Riitatilanteita se välttelee. 

Ressu etsii ymmärtäväistä ja sitoutunutta aikuiskotia rauhalliselta alueelta. Pojan toiveissa on päästä sellaisen ihmisen kaveriksi, jolla riittää aikaa Ressun kaltaiselle vähän varovaiselle pojalle eikä sen reipastumiselle aseteta mitään turhia paineita tai liian korkeita tavoitteita. Reippaasta koirakaverista on hyvä ottaa mallia ja sellainen olisikin ehdottomasti Ressun toivomuslistalla! Talven pakkaset lähestyvät, ja laihanlainen Ressu odottaa kovasti, että sille löytyisi hyvissä ajoin oma koti tai hoitopaikka.

Viipurin koirat - Ressu 19.7. & 22.9.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.