Saloma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 4/2017

16.8.2017
Kaunis punaruskea Saloma kuikuilee ympärillä pyöriviä ihmisiä korvat höröllä. Hellyttävä Saloma on oikein reipas ja ihmisrakas pentu.

Siskokset Saloma ja Salsa hylättiin kesällä Irinan tarhalle. Tarkempaa tietoa tyttöjen menneisyydestä meillä ei ole, mutta kunnes oma koti löytyy joutuvat Saloma ja Salsa tyytymään vaatimattomaan majoitukseen koiratarhalla.

Saloma on iloinen ja luottavainen pentu. Se ei tuumi turhia kun ihmisiä on näköpiirissä. Päinvastoin, Saloma heiluttaa innoissaan häntäänsä verkon takana kun kuraisista pikkupennuista koostuva vastaanottokomitea valmistautuu vieraiden saapumiseen. Ihmisrakas Saloma tepsuttelee päättäväisesti luokse ja tyttö pääseekin ensimmäisten joukossa syliin kuvattavaksi ja rapsuteltavaksi.

Saloma ei näytä tietävän mitään parempaa kuin ihmisten kanssa seurustelu ja läheisyys. Tarhaoloissa ihmisseuraa on kuitenkin valitettavan vähän tarjolla, ja se onkin kovin kurjaa ihmisrakkaalle pennulle. Oma koti on Saloman suurin unelma, missä rakkautta, leikkejä ja huolenpitoa on riittämiin.

Saloma ei ole milloinkaan asunut sisätiloissa kotikoirana eikä se tiedä että elämä voi olla muutakin kuin ankeassa ulkotarhassa pyörimistä päivästä toiseen. Vielä Saloman päivät täyttyvät leikeistä muiden pentujen kanssa, mutta ilmojen kylmetessä ja pakkasten saapuessa on tosi kyseessä. Kodin tarjoamista Salomalle, kuten mille tahansa muullekin eläimelle, on huolellisesti harkittava ja omia resursseja pohdittava. Mihin oma jaksaminen ja aika riittävät? Omaan kotiin muuton yhteydessä Saloma kohtaa paljon uusia ja jännittäviä asioita ja tarvitsee tukea ja ymmärrystä. Mikäli olet varma päätöksestäsi ja sinusta tuntuu että olet oikea ihminen Salomalle, odottaa tyttö malttamattomana hakemustasi!

Viipurin koirat - Saloma 19.8.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.