Sihu

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 54 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 3/2018

29.9.2018
Sihu lähettää terveiset sijaiskodista Espoosta! Ensimmäiset kaksi viikkoa kotikoirana ovat takana.

Sihu on ujo tyttö, jolla on vielä monenmoista opeteltavaa. Hihnaharjoittelut ovat vasta alussa ja Sihu on ulkoillut pääasiassa vapaana aidatulla pihalla. Sisäsiisteys onnistuu, jos hoitaja on tarkkana, mutta Sihu ei osaa vielä itse pyytää ulos. Tuttuun kotihoitajaan Sihu suhtautuu jo varsin luottavaisesti ja sitä saa rapsutella ja käsitellä, mutta kotiin saapuvaa vierasta on toistaiseksi turvallisempaa tarkkailla tuolin alta. Sihu on edistynyt paljon kahdessa viikossa ja jatkaa opettelua ja oman kodin etsimistä omaan tahtiinsa. Toistaiseksi Sihu toivoo kotia aikuisperheestä ja suhteellisen rauhalliselta alueelta, ja reipas koirakaveri olisi kiva juttu.

13.9.2018
Sihulla kävi tuuri ja neitokainen matkasi hoitopaikkaan pk-seudulle harjoittelemaan kotikoiran elämää.

4.8.2018
Sihu osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Sihulle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

Viipurin koirat - Sihu 16.8.2018

6.7.2018
Sihu on kiltti mutta ujo tyttö, joka mieluusti katselisi vieraita kopin suojista. Hoitopaikka tai oma koti olisi Sihulle kullanarvoinen, jotta se pääsisi pian pois tarhaoloista reipastumaan.

Sihu ja sen sisarukset syntyivät kevättalvella Irinan kotipihaan. Emo Sharon oli löydetty kadulta viimeisillään tiineenä juuri muutamaa päivää aiemmin, ja oli pienestä kiinni etteivät pennut syntyneet keskelle vilkasta kylänraittia. Sharon-emo piti hyvää huolta pennuistaan ja koiraperhe asui pitkään Irinan kotipihalla olevassa aitauksessa. Muutama pennuista menehtyi ja osa löysi kodit. Kaksi jäljelle jäänyttä, Simi ja Sihu, etsivät nyt omia loppuelämän koteja Suomesta. 

Ei ole kauaa siitä, kun Sihu-raukan elämä mullistui ja rauhallinen koti- ja synnyinpiha, johon se oli tottunut vaihtui levottomaksi ja suureksi koiratarhaksi, jonka arkea säestää satojen koirien haukunta. Sihu saa onneksi asua siskonsa ja muutaman muun tutun pennun kanssa samassa aitauksessa. Sihu ottaa osaa pentuleikkeihin ja pyörii normaalin uteliaan pennun tavoin aitauksessa pomppien ja kaikkea tutkiskellen, mutta vieraiden saapuessa pieni siimahäntä sujahtaa kiireesti koppiin. Sihu uskaltautuu kyllä välillä pyörimään pienen välimatkan päähän, mutta kun se huomaa, että sitä yritetään saada kiinni katoaa se vikkelästi paikalta. Kopin perältä Sihu nostetaan syliin ja vaikka se jännittävää onkin, rauhoittuu Sihu pian syliin ja katselee hämmentyneenä ympärilleen. Vastaavaa sylihoitoa Sihu tarvitsisi rutkasti enemmän, mutta kaikki se vähäkin mikä tarhaoloissa saadaan on pienelle arvokasta.

Simi ja Sihu ovat syntyneet Irinan kotipihalla ja siirtyneet sieltä tarhalle. Ne ovat koko pienen ikänsä viettäneet koiraseurassa, mutta paljon on jäänyt maailmaa näkemättä. Reipas koirakaveri uudessa kodissa turvaa ja esimerkkiä näyttämässä olisi tärkeä juttu. Tulevan kodin on myös ymmärrettävä, että monet täysin arkipäiväiset asiat voivat alkuun jännittää ja olla pelottavia. Uutta ihmeteltävää ja opiskeltavaa riittää. Ajan ja rauhallisen totuttelun avulla päästään kuitenkin usein pitkälle, ja Sihu toivoisikin kovasti tulevansa huomatuksi niin ettei kohtalona olisi koiratarhan massaan hukkuminen ja ikuisuusasukkaaksi joutuminen.

Viipurin koirat - Sihu 4.7.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.