Silva

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2019

27.9.2019
Silva sai kodin Helsingistä.

16.9.2019
Silva pääsi suomalaiseen sijaiskotiin ja odottaa hakemuksia Tuusulassa.

10.9.2019
Silvan tautitestit olivat puhtaat ja rabiesvasta-ainetasot riittävät.

Silvalta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi sekä Mycoplasma haemocanis.

25.6.2019
Suloinen Silva päätyi loppukeväästä tarhalle emonsa ja sisarustensa kanssa. Isokorvainen Silva on ihmisrakas ja kiltti tyttö, joka toivoo kovasti tulevansa pian huomatuksi.

Hiljainen mutta valppaan oloinen emokoira katseli kopin katolta, kun vieraat yksi toisensa jälkeen astuivat pieneen yksiöön, missä se ja sen pennut asuivat. Pennut kömpivät uteliaina hännät väpättäen kohti vieraita ja olivat innokkaasti tekemässä tuttavuutta. Joukon rohkeimmat tarrasivat jo pienillä naskaleilla hanskoihin kiinni ja yrittivät kovasti päästä vielä läheisimpiin väleihin vieraiden kanssa. Muutama pentu ehtikin käydä lyhyellä sylivierailulla, kunnes emo hermostui ja ne jätettiin rauhaan. Kaikki pennut eivät ikävä kyllä selviytyneet, mutta Silva, Senya, Sputnik ja Samu odottavat tarhalla uuden, onnellisemman elämän alkua.

Silva on alusta lähtien suhtautunut ihmisiin uteliaasti ja ystävällisesti. Se on iloinen tyttö, joka häntä vispaten tulee tervehtimään ihmisiä. Silva haluaa olla kaikkien ystävä ja sopuisana tyttönä se tulee myös hyvin toimeen muiden sen kanssa elävien pentujen ja nuorten koirien kanssa. Silva on päässyt harjoittelemaan hihnassa kulkemista. Meno tosin oli sen verran poukkoilevaa, että kyseessä oli varmasti ensimmäinen kerta ja harjoituksia Silva jatkaisikin mielellään omassa kodissa.

Silvan emo on siro keskikokoinen koira, joka on hieman varovainen vieraiden ihmisten suhteen. Lähes kaikki pennut olivat kuitenkin reippaita ja iloisia sekä kiinnostuneita vieraista ihmisistä. Ne ovat todennäköisesti eläneet jollain tapaa ihmisten parissa, mutta tarkempaa tietoa tästä ei ole. Tulevan omistajan täytyy ymmärtää, että kaikkia kotikoirantaitoja on lähdettävä harjoittelemaan alusta lähtien. Matkalla kotikoiraksi Silvaa täytyykin rauhallisesti totuttaa uusiin asioihin ja tilanteisiin. Ymmärtäväisen omistajan opastuksella Silvasta kasvaa varmasti tasapainoinen ja onnellinen koira. 

Alla myös kuva emosta.

Viipurin koirat - Silva 8. & 23.6.2019

Viipurin koirat - Silva 8.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.