Sofi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 1/2018

1.10.2019
Sofilta testatut anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi olivat negatiivisia. 

Sofillä todettiin Dirofilaria repens -tartunta, jota vastaan se aloitti Advocate-lääkityksen.

Viipurin koirat - Sofi 2.10.2019

29.8.2019
Varovainen Sofi etsii ymmärtäväistä ja rauhallista aikuiskotia. Sofin elämä tarhalla on ollut surkeaa, ja surkeammaksi se muuttui kesällä Sofin joutuessa toisen koira puremaksi.

Sofi päätyi Irinan tarhalle viime kesänä, hiukan yli vuosi sitten. Sillä oli vielä pentumainen olemus, mutta mikään ihan pikkupentu Sofi ei enää ollut. Todellinen ikä saattoi olla jossain puolen vuoden kieppeillä, mutta kovin paljon sitä vanhempi Sofi ei ollut. Sofi oli tullessaan todella arka. Ihmisten astuessa aitaukseen se usein luikahti samantien koppiin piiloon ja värjötteli siellä niin kauan kun aitauksessa oli. Kesä meni, tuli syksy ja talvi. Sofi siirrettiin toiseen aitaukseen, kun pentuaitausta tarvittiin uusille pennuille. Sofi jakoi uuden aitauksen useiden nuorten aikuisten urosten ja narttujen kanssa.

Tarhalla Sofi on aina tullut hyvin muiden koirien kanssa toimeen, se on ollut nöyrä ja rähinöitä välttelevä. Näkymättömäksikin voisi Sofia kuvailla.

Pitkän arkailuvaiheen jälkeen Sofi alkoi kuitenkin yllättäen kiinnostua tarhalla vierailevista ihmisistä. Se sai jostain rohkeutta lähestyä vieraita ja tuli varovaisen uteliaasti haistelemaan, ja antoi joskus jopa silittääkin itseään. Kesällä Sofi-rukka joutui toisen koiran puremaksi ja se pääsi tarhalla olevien yhdistysaktiivien kyydillä lääkäriin. Sofin vatsan alueella oli iso reikä, josta erinäistä vatsanpeitettä pursusi ulos. Vaikka kivut olivat varmasti kovat, ei Sofi olisi voinut enää kiltimmin antaa hoitaa ja käsitellä itseään. Eläinlääkärissä liikuttava Sofi haki turvaa ihmisistä ja kapusi syliin. Sofin haava operoitiin ja tyttö matkasi muutaman päivän toipumisen jälkeen takaisin tarhalle. Ei kuitenkaan siihen samaan aitaukseen, vaan pieneen toipilastilaan missä Sofilla on kaverinaan kiltti tyttökoira. 

Sofi on reipastunut yllättävän paljon eikä sitä enää tunnista samaksi arkajalaksi. Toki se on edelleen varovainen eikä arkuus ole täysin siitä kaikonnut, mutta nykyään vieraita tullaan vastaan jo häntä iloisesti heiluen. Sofi on päässyt useamman kerran hihnakävelyllekin, mutta vielä on ulkona paljon asioita mitkä pientä Sofia jännittävät. Sofi kaipaisi itselleen ymmärtävistä ja rauhallista aikuiskotia. Lapsiperheen koira Sofi ei ole. Reipas ja kiltti koirakaveri olisi aralle Sofille varmasti suuri tuki ja turva, joten Sofi ei myöskään halua muuttaa ainoaksi koiraksi. Sofi tarvitsee rauhallisen asuinympäristön, kaupunkikoira-ainesta tytössä ei ole. Sofin tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että Sofi tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Vaikka osaavissa ja ymmärtäväisissä käsissä Sofi kenties tulee reipastumaan paljon, varovaisuus tuskin kokonaan katoaa siitä vaan se tulee olemaan aina osa Sofin luonnetta.

Arkuudestaan huolimatta Sofi on äärettömän kiltti tyttö, joka hakeutuu omaehtoisesti yhä enemmän ihmisten luokse. Kunpa Sofin tarhaelämälle tulisi vihdoin päätös ja surkeista ajoista huolimatta Sofin tarinalla olisi vielä onnellinen loppu.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.