Tinka

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2009

15.11.2019
Tinka sai jäädä asumaan omaan kotiinsa.

7.9.2019
Tinka on virkeä ja nuorekas mummokoira, joka etsii uutta kotia rauhallisesta ympäristöstä. Tinka odottaa kotia Lapissa.

Tinka on 10-vuotias keskikokoinen virkeä ja nuorekas mummokoira, joka etsii uutta kotia rauhallisesta ympäristöstä, mielellään ainoana koirana tai leikkaamattoman uroksen kaverina. Uudessa kodissa ei saisi olla alle teini-ikäisiä lapsia, sillä Tinka pelkää lapsia. 

Tinka on aikoinaan asunut kissojen kanssa samassa taloudessa, mutta siitä on monta vuotta, joten takeita siitä miten yhteiselo nykyään kissojen tai muiden lemmikkieläinten kanssa sujuisi, ei ole.

Tinkalla on vahtiviettiä ja se on aluksi epävarma uusien ihmisten, etenkin vanhempien ihmisten ja miesten, suhteen ja tämä tulee ottaa huomioon uusiin ihmisiin tutustuttaessa. Uudessa kodissa tulisikin olla ymmärrystä epävarman koiran käytökseen liittyvistä asioista.

Omille ihmisilleen Tinka on kiltti ja tottelevainen koira, joka rakastaa touhuta ihmisten kanssa kaikenlaista. Tinka ei kärsi eroahdistuksesta ja osaa kulkea nätisti hihnassa. Tinka on perusterve koira lukuunottamatta lievää nivelrikkoa lonkissa, jonka vuoksi ei jaksa enää urheilla. Normaalit lenkit jaksaa kuitenkin hyvin ja tykkää juosta metsässä vapaana. Tinkalle on teetetty DNA-testi, jonka mukaan se on monen sukupolven takaa sekarotuinen. Eniten siinä on saksanpaimenkoiraa, joka näkyy myös luonteessa selvästi. 

Kulukorvaus pitkään Suomessa asuneesta kodinvaihtajakoirasta on 250 €. 

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.