Utu

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 10/2018

11.4.2019
Utu muutti Helsinkiin toisen viipurilaisen kaveriksi.

25.3.2019
Utulle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

17.3.2019
Herttainen ja kaino Utu haluaa kovasti tehdä tuttavuutta! Vaikka vielä vähän ujostuttaa, ei Utu halua missään nimessä jäädä taka-alalle kun kaivattua ihmisseuraa on tarjolla.

Siskokset Utu ja Lumo päätyivät tarhalle alkuvuodesta. Niiden elämänvaiheista meillä ei ole tarkempaa tietoa, mutta ne tuotiin tarhalle joko jostain löydettyinä tai sitten ne hylättiin tarhalle suoraan kodista. Suurelle koiratarhalle joutuminen on taatusti ollut pelottava kokemus, ja tyttöjen olemuksissa ja katseissa onkin vielä paljon hämmennystä ja jännitystä.

Sievä Utu kirmaa innoissaan ulos kopista katsomaan aitausta lähestyviä ihmisiä! Utu on kovin kiinnostunut vieraista ja pieni kieli lipoo kauhealla vimmalla sormia verkon takaa. Aitauksessa Utu poukkoilee ihmisten ja turvallisen kopin välillä. Se ei tohdi jäädä siliteltäväksi vaan kipittää pois rapsuttavan käden alta sivuun. Pian Utu on kuitenkin taas vieressä iloisesti heiluttamassa häntäänsä valmiina jatkamaan tutustumista ja sormien lipomista. Sylissä Utua jännittää, mutta se antaa kuitenkin nätisti käsitellä itseään ja istuu rauhallisesti paikoillaan. Jännityksestä huolimatta ihminen kiinnostaa Utua sen verran paljon, että ujosti uskalletaan nuuhkutella kasvoja. Siskonsa tavoin myös Utu vaikuttaa todella herttaiselta ja kiltiltä tytöltä, jonka toivoisi saavan nopeasti matkalipun Suomeen omaan kotiin reipastumaan.

Koska Utu on vasta vähän aikaa sitten joutunut tarhalle, se voi vielä muuttua suuntaan tai toiseen. Palavan utelias pentu voi reipastua kunhan pahin järkytys tarhalle joutumisesta katoaa ja se kotiutuu tarhalle paremmin. Toisaalta vähäiset hetket ihmisten kanssa voivat viedä tilannetta myös toiseen suuntaan ja ankeissa tarhaoloissa reipastumisen sijaan tapahtuukin aristumista. Kaikkein parasta olisi, että Utu pääsisi niin pian kuin suinkin mahdollista jatkamaan matkaansa kohti turvallista ja rakastavaa kotiympäristöä.

Ainakin toistaiseksi Utun toiveissa on koirakaverellinen koti vähän rauhallisemmalta alueelta. Sisäsiisteys, hihnassa kulkeminen ja yksin oleminen kuuluvat niihin asioihin, joista Utu ei vielä taida tietää yhtään mitään. Etsinnässä on ihminen, joka ymmärtää että edessä on vielä monenlaisten uusien tilanteiden ja asioiden harjoittelua, valmis kotikoira Utu ei vielä ole. Mutta kärsivällisen, ymmärtäväisen ja lempeän ihmisen avustuksella sellainen koira Utusta vielä varmasti ajan kanssa tulee.

Viipurin koirat - Utu 5.3.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.