Vellamo

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 8/2019
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

16.3.2020
Kaunis Vellamo vaikuttaa ihmisrakkaalta ja lempeältä tytöltä. Vellamon elämä pienessä aitauksessa on surullista ja surkeaa, ja ainoa mahdollisuus parempaan elämään on kodin löytyminen Suomesta.

Elena kertoo, että Vellamo sisaruksineen syntyi vahinkopentuna kotikoiralle. Emäntä oli jo kiikuttamassa pieniä ja rokottamattomia pentuja tarhalle, mutta Elena ei suostunut ottamaan niitä vastaan. Omistajan kanssa sovittiin, että pennut asuvat kotona emonsa kanssa siihen saakka, kunnes ne on rokotettu kahteen kertaan. Ehtona oli myös, että emo sterilisoidaan. Niinpä, kun rokotukset olivat voimassa, pennut muuttivat tarhalle ja emo sterilisoitiin tarhaa avustavan eläinlääkärin toimesta. Vellamon sisaruksia on VerttiVauhtiVäinämö, Vilna ja Vanilla.

Vellamo on iloinen tyttö, joka sisarustensa tavoin toivoisi saavansa myös pienen osan tarhalle saapuneista ihmisistä. Hetki rapsutuksia, läheisyyttä ja huomiota. Onko se liikaa vaadittu? Vellamo vaikuttaa hyvin ihmisrakkaalta tytöltä ja se pääsee kanssamme tarhan ulkopuolelle. Kaulapanta ja hihna ovat sille uusia asioita, mutta varsin nätisti Vellamo kulkee omituiset tamineet yllänsä. Vellamo on innostunut ja utelias uudesta ympäristöstä. Ihmisten kanssa on mahdottoman mukava seurustella, mutta toisaalta pieni juoksuspurtti velipojankin kanssa olisi kivaa. Vihdoin olisi tilaakin vähän irrotella ilman että seinät tulevat vastaan. Muutamat vapaana kuljeskelevat vieraat aikuiset koirat eivät ole Vellamon mielestä pelottavia, päinvastoin, se on niistä kiinnostunut ja tekee nätisti tuttavuutta niiden kanssa. Kaiken kaikkiaan Vellamo vaikuttaa oikein mukavalta tytöltä, ja olisi sääli, jos sen elämä valuisi hukkaan tarhalla.

Vaikka Vellamo on syntynyt kotikoiralle, on sen asumuksena toiminut ilmeisesti pelkkä piha-aitaus. Oikeaa kotikoiran elämää Vellamo ei liene nähnytkään eikä sellaisesta siksi mitään ymmärräkään. Niinpä Vellamo tarvitseekin ymmärtäväisen omistajan, joka haluaa opastaa tyttöä kotikoiran tavoille ja on valmis antamaan kunnolla aikaa sopeutumiseen. Vellamo vaikuttaa sosiaaliselta tytöltä, niin ihmisten kuin muiden koirienkin suhteen.

Vellamolla on tällä hetkellä korkeutta n. 50 cm ja se taitaa jäädä mukavan keskikokoiseksi koiraksi. Aikuisen Vellamon paino lienee lähempänä 25 kuin 30 kiloa. 

Viipurin koirat - Vellamo 13.3.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.