Vika

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: pieni
Syntymäaika: 2006

8.11.2019
Pikkuinen chihu-tyyppinen Vika saapui Suomeen vuonna 2016.

Vika tuli aluksi sijaiskotiin etsimään omaa kotia mutta sillä oli sen verran vanhuuden vaivoja, että siitä tuli kummikoira ja se jäi hoitopaikkaansa asumaan.

Vikan kuulumisia kotihoidosta:

"Vikan hammaskalusto oli tullessa hurjassa kunnossa. Useita hampaita oli murtunut, monet puuttuivat kokonaan ja haju oli puistattava. Ensi töikseen Vika matkasikin hammaslääkärin vastaanotolle, missä tehtiin työtä kieli keskellä suuta, sillä Vikan ennestäänkin pikkuinen leukaluu oli tulehdusten haurastuttama. Hampaita onkin nykyään jäljellä vain muutama. Vikalta on viimeisen parin vuoden aikana poistettu nisäpatti sekä korjattu nivustyrä. Silmissä sillä on harmaakaihi ja näkö onkin jo melkoisen huono samoin kuin kuulokin. Se ei kuitenkaan tämän mummon menoa hidasta ja tutussa ympäristössä Vika on edelleen topakka täti. Mutta vaikka Vika on isoja koiria kohtaan topakka, on se pikkukoiria kohtaan huolehtivainen ja tykkää pestä hartaasti myös kissoja. Vika huolehtii hoitotädin juoksuttamisesta pissaamalla milloin minnekin. Pitkään ei talossa myöskään nukuta, oli sitten arki tai pyhä, sillä Vika-mummo haukkuu kimakasti, kunnes aamiainen saapuu. Välillä mummo osaa olla melko raivostuttava mutta on silti niin rakas <3 "

Koska Vika on kummikoira, jäävät kaikki sen maahantuonnista, lääkityksestä ja hoidosta aiheutuvat kulut yhdistyksen kustannettavaksi. Vanhuskummitoimintaa voi tukea osallistumalla Viipurin Koirat ry:n Onnellinen vanhuus -keräykseen.