Yeti

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 6/2016

4.8.2017
Yeti sai kodin Oulusta.

28.7.2017
Terveisiä Yetiltä kotihoidosta Helsingistä! Yeti tykkää oppia uusia asioita ja haluaa olla ihmisille mieliksi. Lue lisää kuulumisia:

"Yeti on nyt siis ollut päälle pari kuukautta täällä, ja ollaan ehditty aika hyvin tutustua. Yeti tulee mallikelpoisesti toimeen kaikkien koirien kanssa ja leikkii todella mielellään koirapuistossa. Koirapuistossa pyritäänkin käymään ainakin kerran päivässä, koska Yeti on hyvin sosiaalinen ja kaipaa muiden koirien seuraa ja vapaana riehumista. Yeti osaa pyynnöstä istua, odottaa ja tulla luokse, jälkimmäinen tosin onnistuu vähän vaihtelevammin. Tottelee kuitenkin useimmiten myös kesken leikin. Hihnassa kulkeminen sujuu suurimmaksi osaksi erittäin hyvin, mutta toiset koirat ja muut eläimet, kuten jänikset ja linnut, ovat välillä sen verran houkuttelevia että Yeti joutuu istumaan vähän pidemmänkin aikaa odottelemassa että päästään rauhassa eteenpäin.

Yeti pitää esteiden yli hyppimisestä ja kiipeilystä ja olisi varmasti innoissaan agilitystä. Myös jäljestys voisi olla tälle innokkaalle nuuskunenälle hyvä harrastus. Yeti on innokas olemaan ihmiselleen mieliksi ja on selvästi ylpeä oppiessaan uusia asioita. Jos innokkuus ei pääse suuntautumaan yhteiseen toimintaan, Yeti keksii kyllä itsekin itselleen tekemistä; esimerkiksi keräyskartongit, kengät ja pehmolelut ovat olleet mielenkiinnon kohteina. Kovin paljoa Yeti ei ole kuitenkaan ehtinyt vielä mitään hajottamaan, mutta taipumus siihen on olemassa ja tulee varmasti esiin, jos puuhaa ei järjestetä tarpeeksi.

Yeti on harjoitellut yksinoloa lähinnä yhdessä toisen koiran kanssa, mutta vähän myös kokonaan yksin. Yksin tai keskenään kotona ollessa koirat eivät hauku, mutta ihmisten ollessa kotona rapussa kulkijoista ilmoitellaan suunnilleen pari kertaa päivässä -- ei siis kaikista äänistä, mutta ihan hiljaakaan ei olla. Yeti on vieraita kohtaan varovainen mutta ei erityisen pelokas. Aggressiivisuutta Yetin käytöksessä ei ole tullut esiin missään olosuhteissa; enemmänkin koira hakee vielä ihmisestä vähän suojaa vierailta asioilta."

27.6.2017
Yeti kävi testeissä multiresistenttien bakteerien varalta ja sen näytteet olivat sekä MRSP:n että ESBL:n osalta negatiiviset.

12.5.2017
Yeti-poika sai muuttaa Suomeen ja odottelee omaa kotia hoitopaikan lämmössä Helsingissä.

Juuri kotihoitopaikkaan saapunut Yeti on aloittanut tutustumisen suomalaisen kotikoiran elämään. Perheen oman koiran kanssa tapaaminen sujui hyvin, samoin pesulla käynti. Yeti voisi hyvin sopia koirakaverilliseen kotiin, mutta pärjäisi hyvin todennäköisesti myös perheen ainokaisena. 

12.3.2017
Ystävällinen ja pörröinen naama kurkistaa portin takaa. Yeti on tarhan uusi asukki, joka kuljeskeli yksinään huoltoaseman pihalla eikä kukaan kaivannut poikaa.

Iso koiratarha on vielä kovin pelottava paikka ja aika ajoin huolestunut ilme nousee Yetin kasvoille. Se istahtaa aivan kiinni porttiin, nostaa molemmat tassunsa sen rakoihin ja katselee ulos. Yeti ei kuulu tarhalle, ja sillä onkin todennäköisesti joskus ollut oma ihminen. Syystä tai toisesta poika vaelteli yksinään eikä kukaan tuntunut olevan kiinnostunut sen kohtalosta. Niinpä Yeti tuotiin tarhalle, ja niin kurjaa kuin siellä onkin ilman omaa ihmistä, on Yetillä nyt mahdollisuus sellaisen löytämiseen Suomesta.

Yeti on kaunis ja hyvin ihmisrakkaan oloinen koira. Se rakastaa rapsutuksia, ja ihmisen läheisyys ja kosketus tuntuu olevan sille mieluista. Sen paksu turkki on talven jäljiltä hieman, noh, räjähtäneessä kuosissa, ja kunnon harjaus ja puunaus tekisikin poikaa. Puhdas valkoinen hammasrivistö loistaa suussa ja Yeti onkin vielä nuori, arviolta alle vuoden ikäinen poika. Se jakaa saman ulkoaitauksen monen muun nuoren koiran kanssa. Kun tilaa on vähän ja resursseista joutuu jatkuvasti kilpailemaan, tulee nuorten välille silloin tällöin pientä suukopua, mutta pääasiassa yhteiselo näyttäisi sujuvan.

Koska emme tiedä Yetin menneisyydestä varmasti mitään, tulee uuden omistajan olla valmis panostamaan pojan sopeuttamiseen. Sisäsiisteyttä voi joutua harjoittelemaan, hihnassa kävely saattaa alkuun olla epämääräistä sinkoilua, yksinoleminen voi olla uusi juttu.. Ajan, kärsivällisyyden ja koulutuksen kanssa Yetistä saa varmasti mitä mainioimman ystävän, joka olisikin valmis samantien loikkaamaan Suomeen omaan kotiin - kunhan sopiva sellainen vain osuu kohdalle!

Viipurin koirat - Yeti 10.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa ja kotihoitopaikassa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.